اشتغال‌های هدفمندی که بنیاد برکت جایگزین کولبری در آذربایجان غربی کرد /کولبران سابق، کارآفرینان نمونه شدند

امروزه بنیاد برکت با حمایت از مردمان مناطق مرزی کشور اقدام به پرداخت تسهیلات برای ایجاد اشتغال جایگزین کولبری به ویژه در استان آذربایجان غربی کرده است.

کولبری پدیده‌ای که در سال‌های گذشته مشکلات زیادی را برای مردمان مناطق مرزی ایجاد کرده بود به طوری که بسیاری از کولبران گفته‌اند که از این شغل خسته شده و به دنبال یک اشتغال جایگزین هستند چرا که کولبری هم برای خود و هم برای خانواده‌هایشان مشکلات زیادی از جمله شکستن دست و پا داشته است این در حالیست که این کار هیچ آینده روشنی برای آنها ندارد.

بنیاد برکت  طی دو سه سال گذشته برای حذف شغل کاذب کولبری اقدام به راه‌اندازی طرح‌های اشتغالزایی برای مردمان مناطق مرزی کرده است که یکی از این مناطق در  شهرستان‌های مرزی استان آذربایجان غربی بوده است.

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۲۰۷۲۹-۱۵:۴۰

بنیاد برکت با هدف رسانه‌ای کردن این فعالیت اقدام به برگزاری تور رسانه‌ای برای خبرنگاران از مناطق مرزی آذربایجان غربی کرد و خبرنگاران از روستاهای دیوالان و کولسه در سردشت و اقدامات انجام شده برای ایجاد اشتغال جایگزین کولبری بازدید کردند.

 پیش از این تمامی مردمان این روستاها کولبری می‌کردند اما امروزه با همکاری بنیاد برکت و کمک مجریان، تسهیلگران و دریافت وام اقدام به راه‌اندازی شغل در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی و راه‌اندازی کارگاه‌های نجاری کرده بودند.

در این بازدید مرتضی نیازی معاون اشتغال اجتماع‌محور بنیاد برکت در جمع خبرنگاران  اعلام کرد: در آذربایجان غربی  با حضور 40 مجری و تسهیل‌گر 10 هزار و 815 طرح با سرمایه‌گذاری 567 میلیارد تومان انجام شده است

نیازی با تاکید بر اینکه  بنیاد برکت در تمامی شهرستان‌های این استان حضور دارد افزود: در سال 1402 در استان آذربایجان غربی 4هزار و 500 طرح برنامه‌ریزی کرده‌ایم که تا به امروز 850 طرح اجرا شده و 2 هزار و 500 طرح هم در شرف اجرا می‌باشد.

معاون اشتغال بنیاد برکت یادآور شد: در سه شهرستان اشنویه، پیرانشهر و سردشت دستورالعمل توانمندسازی کولبران اجرایی شده است.

وی ادامه داد: کولبری در حال حاضر یک مسئله ملی است و باید چندین دستگاه برای ساماندهی و حل آن پای کار بیایند و مسئله اصلی هم که بنیاد برکت روی آن تمرکز کرده  ایجاد شغل‌هایی با هدف جایگزینی کولبری بوده است.

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۲۰۷۲۹-۱۵:۴۰

معاون اشتغال اجتماع‌محور بنیاد برکت بیان کرد: هدف اصلی بنیاد برکت آن بود که با فراهم کردن فرصت‌های شغلی در منطقه  افرادی که از سر اجبار وارد شغل کولبری شده‌اند دیگر کولبری نکنند که طبق بررسی‌های صورت گرفته تا به امروز در این زمینه نسبتا موفق بوده است.

نیازی توضیح داد: بنیاد برکت یک افق بلند مدت در این زمینه طراحی کرد و مناطقی که مستعد بوده‌اند را بررسی و یک دستورالعمل در قالب رشد اشتغال هدفمند (راه) تهیه کرد.

وی با بیان اینکه تا به امروز در مناطق مرزی کشور 7 هزار طرح را انجام داده‌ایم افزود: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته امسال هم یک هزار طرح دیگر در سه استان آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه انجام خواهیم داد.

معاون اشتغال اجتماع‌محور بنیاد برکت تاکید کرد: تا به امروز 7 هزار طرح در 588 روستا با سرمایه‌گذاری هزار میلیارد تومانی اجرا شده است که از این میزان سرمایه‌گذاری370 میلیارد تومان تسهیلات بنیاد برکت بوده و مابقی آورده متقاضیان بوده است.

نیازی بیان کرد: تمامی طرح‌ها با توجه به اقتصاد روستایی حاکم بر این مناطق بوده که شامل توسعه باغات، استفاده از ظرفیت کشاورزی و سیستم‌های گلخانه‌ای و مصنوعات چوبی و ... بوده  است.

وی افزود: بیشترین طرح‌های اجرا شده در قالب ساماندهی کولبری در استان کردستان بوده است به طوری که از 7 هزار طرح ایجاد شده 4 هزار طرح در استان کردستان، 1500 طرح در آذربایجان غربی و 1500 طرح در کرمانشاه بوده است.

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۲۰۷۲۹-۱۵:۴۰

همچنین در این بازدید علیزاده تسهیلگر بنیاد برکت در سردشت به خبرنگاران اعلام کرد: حدود  38 نفر تسهیلات در این روستا توسط بنیاد برکت پرداخت شده است که از این طریق مردمان این روستاها  اقدام به پرورش انگور برای اولین بار از طریق طرح آبیاری قطره‌ای کرده‌اند.

وی افزود: تمامی مردمان این منطقه پیش از این کولبر بودند اما در حال حاضر تعدادی از آنها در حوزه باغبانی با آموزش‌های که در آبیاری قطره‌ای به آنها داده شد محصولاتی تولید می‌‎کنند که بین 200 تا 300 تن می‌رسد.

او افزود: مردمانی که امروز با همکاری بنیاد برکت صاحب شغل در بخش‌های مختلف شده‌اند امروزه به عنوان کارآفرینان برتر در استان محسوب می‌شوند.

کد خبر 6957

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 3 =